Selecteer een pagina

WERKNEMER

Specialistisch onderzoek naar ADHD/ADD

ADHD/ADD is van invloed op de manier van werken, waardoor veel werknemers niet op de juiste manier functioneren of langdurig uitvallen. Soms is er nog geen diagnose of is niet duidelijk dat ADHD/ADD de oorzaak is van de klachten en problemen. ADHD/ADD op de werkvloer hoeft geen probleem te zijn, met de juiste adviezen kan verzuim worden voorkomen en kan uw werknemer weer beter functioneren.

Wat is een specialistisch onderzoek naar ADHD/ADD?

Het specialistisch onderzoek naar ADHD/ADD wordt gevormd door een compact diagnostisch traject, zodat er binnen één dag duidelijkheid is over het al dan niet aanwezig zijn van ADHD/ADD. Het diagnostisch onderzoek bestaat uit een aantal deelonderzoeken conform de meest recente richtlijnen. Onderdeel van de af te nemen testen is de QbTest; een test die de mate van hyperactiviteit, impulsiviteit en aandacht objectief meet. Deze geavanceerde computertest ondersteunt het diagnostisch proces en maakt subtypering van ADHD mogelijk. Dit is relevant voor de mogelijkheden voor behandeling.

Wanneer is een specialistisch onderzoek naar ADHD/ADD zinvol?
  • Als er kenmerken zijn van ADHD/ADD, maar de diagnose niet eerder is uitgesloten of bevestigd.
  • Als er behoefte is aan een compact traject van één dag (versus vaak zeer lange wachttijden en intake-procedures in reguliere GGZ).
  • Als de diagnose ooit gesteld is maar de werknemer niet (goed) ingesteld is op medicatie. Onze specialisten hebben grote kennis op gebied van de behandeling van ADHD.
  • Als er onduidelijkheid is over de diagnose of stagnatie in herstel ondanks reguliere behandeling.
  • Ter voorkoming van instroom in de WGA.
  • Ter ondersteuning van een Spoor 2 traject
Het onderzoeksteam

De specialistische onderzoeken naar ADHD/ADD worden verricht door een psychiater in samenwerking met een GZ-psycholoog.

Rapportage

Er wordt een uitgebreide medische rapportage opgesteld voor de bedrijfsarts met een beantwoording van de vraagstelling. De werkgever en casemanager ontvangen deze informatie middels een lekenrapportage (zonder medisch inhoudelijke informatie). De rapportages zijn helder, compleet en geven praktische handvatten voor verder beleid.

Tarief

Op aanvraag

Locaties

Het onderzoek kan worden uitgevoerd op verschillende locaties over heel Nederland o.a. in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle.

In overleg is het ook mogelijk om in additionele locaties onze diensten aan te bieden, indien noodzakelijk kan er een huisbezoek plaatsvinden.

Voor meer info: Neem contact op