Selecteer een pagina

WERKNEMER

Neuropsychologisch onderzoek (NPO)

Heeft uw werknemer last van bijvoorbeeld aandacht- en concentratieproblemen, geheugenklachten of klachten als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel? Wilt u graag laten objectiveren of er daadwerkelijk stoornissen zijn en of er sprake is van beperkingen? In deze gevallen geeft een NPO duidelijkheid.

Wat is een Neuropsychologisch onderzoek?

Een NPO is een onderzoek naar de functionaliteit van het brein. Hierin wordt de relatie tussen de werking van het brein en het gedrag onderzocht. Te denken valt aan onderzoek naar

  • cognitieve stoornissen (concentratie, geheugen, aandacht)
  • whiplash
  • niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • autisme
  • intelligentie
  • malingering (opzettelijk veinzen of zwaar aanzetten van klachten)

De exacte inrichting van het NPO is altijd afgestemd op de vraagstelling van opdrachtgever. De klinisch neuropsycholoog maakt daartoe een selectie uit de beschikbare testonderzoeken. De testen kunnen variƫren van vragenlijsten en gestructureerde interviews, tot het maken van specifieke opdrachten. Alle gebruikte tests zijn wetenschappelijk gevalideerd en geven objectief inzicht in de mogelijk aanwezige problematiek.

Wanneer is een Neuropsychologisch onderzoek zinvol?
  • Als – bijvoorbeeld cognitieve – problemen worden geclaimd, maar de aard en ernst ervan niet voldoende duidelijk is
  • Als er twijfel bestaat over het daadwerkelijk bestaan van een stoornis

De grote meerwaarde van het neuropsychologisch onderzoek is namelijk juist dat het een objectief onderzoek is. Het onderzoek is daarmee relatief ongevoelig voor de mening van werknemer of van onderzoeker.

Het onderzoeksteam

De neuropsychologische onderzoeken worden verricht door een klinisch neuropsycholoog. Dit is een gespecialiseerde neuropsycholoog (4-jarige specialisatie opleiding, BIG geregistreerd). Deze wordt ondersteund door een psychodiagnostisch werker.

Rapportage

Er wordt een uitgebreide medische rapportage opgesteld voor de bedrijfsarts met een beantwoording van de vraagstelling. De werkgever en casemanager ontvangen deze informatie middels een lekenrapportage (zonder medisch inhoudelijke informatie). De rapportages zijn helder, compleet en geven praktische handvatten voor verder beleid.

Tarief

Op aanvraag

Locaties

Het onderzoek kan worden uitgevoerd op verschillende locaties over heel Nederland o.a. in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle.

In overleg is het ook mogelijk om in additionele locaties onze diensten aan te bieden, indien noodzakelijk kan er een huisbezoek plaatsvinden.

Voor meer info: Neem contact op