Selecteer een pagina

VERWIJZER

Arbeidspsychologisch onderzoek

Indien helder in kaart moet worden gebracht waar een werknemer toe in staat is en wat de werknemer drijft. Of wanneer een werknemer van functie moet veranderen, of wanneer de mogelijkheden en beperkingen in toekomstige functie en eventuele scholing zorgvuldig beoordeeld moeten worden, is arbeidspsychologisch onderzoek de beste optie.

Wat is een Arbeidspsychologisch onderzoek?

In arbeidspsychologisch onderzoek komen verschillende aspecten aan de orde die van belang zijn voor het functioneren in werk zoals  IQ, ambities, ervaring, geleverde prestaties, opleiding en groeimogelijkheden, werkstijl,  persoonlijk functioneren.

Arbeidspsychologisch onderzoek kan antwoord geven op verschillende loopbaan vragen zoals:

  • Waar liggen de kwaliteiten, leer- en groeimogelijkheden?
  • Waar liggen de sterke en zwakke kanten?
  • Is terugkeer in eigen functie of bij eigen werkgever nog mogelijk?
  • Moet er een re-integratie traject naar een andere baan of andere werkgever worden ingezet?
Wanneer is een Arbeidspsychologisch onderzoek zinvol?

Wanneer iemand door omstandigheden ingrijpend van werkinhoud of richting moet veranderen, in het werk hinder ondervindt van persoonlijke problematiek, bij stressgerelateerde klachten e.d., of wanneer de kansen en beperkingen in toekomstige beroepsuitoefening en eventuele scholing zorgvuldig beoordeeld moeten worden.

Het onderzoeksteam

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een ervaren arbeids- en organisatiepsycholoog.

Rapportage

De onderzoeksuitslagen worden gerapporteerd in de vorm van een persoonsprofiel c.q. sterkte-zwakte-analyse, waarin tevens antwoord zal worden gegeven op de vraagstelling van de opdrachtgever.  Het doel is vooral het geven van een basis waarop afwegingen gemaakt kunnen worden over de kwaliteit van het huidige functioneren en keuzes ten aanzien van het toekomstig functioneren.

Tarief

Op aanvraag

Locaties

Het onderzoek kan worden uitgevoerd op verschillende locaties over heel Nederland o.a. in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle.

In overleg is het ook mogelijk om op additionele locaties onze diensten aan te bieden, indien noodzakelijk kan er een huisbezoek plaatsvinden.

Voor meer info: Neem contact op