Selecteer een pagina

PREVENTIE

Preventie

Duurzaam inzetbare, vitale werknemers: de basis van ieder bedrijf

Wanneer werkgevers investeren in de gezondheid, scholing en betrokkenheid van de werknemers, gaan zij samen op weg naar duurzame inzetbaarheid. Dat is niet alleen cruciaal voor de continuïteit en groei van bedrijven en organisaties, maar het zorgt direct voor lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Duurzame inzetbaarheid betekent gezonde en gemotiveerde werknemers, nu en op de lange termijn. Deze werknemers zijn productief, klantgericht en komen met díe nieuwe ideeën die het bedrijf nodig heeft.

QS Gezondheidsmanagement biedt een belangrijke bijdrage aan duurzame inzetbaarheid door gericht op zoek te gaan naar de juiste aanpak.

Duurzame inzetbaarheid vraagt om een actief beleid

Actieve betrokkenheid van zowel werkgever, leidinggevende als werknemer is cruciaal om daadwerkelijk tot duurzame inzetbaarheid te komen. Zo toont de leidinggevende goed leiderschap door de werknemers te inspireren en motiveren. De werknemer moet komen tot een pro-actieve, bevlogen en vitale werkhouding. En de werkgever stelt op zijn beurt de kaders vast en schept randvoorwaarden waarbinnen werknemers zelfstandig en actief regie kunnen nemen. Om dit proces te ondersteunen is heeft QS een breed aanbod aan preventieve dienstverlening ontwikkeld.

Vertrouwenspersoon

Preventie begint met de beschikbaarheid van een ervaren vertrouwenspersoon. Signaleren en de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting kan in veel gevallen serieuze en langdurige problematiek voorkomen. Een vertrouwenspersoon verlaagt voor werknemers de drempel om problemen en ervaringen bespreekbaar te maken. Zo werkt u als werkgever aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar. QS Gezondheidsmanagement kan de functie van extern vertrouwenspersoon voor uw bedrijf vervullen. U leest meer op deze pagina