Selecteer een pagina

DIAGNOSTIEK

Belastbaarheidsonderzoek

Het belastbaarheidsonderzoek biedt een betrouwbaar inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van de werknemer in relatie tot werk, beschreven in FML terminologie. Het onderzoek wordt op maat ingericht; de binnen het onderzoek uitgevoerde testen zijn volledig gericht op het beantwoorden van uw vraagstelling.

Wat is een Belastbaarheidsonderzoek?

In een belastbaarheidsonderzoek staat de psychische belastbaarheid, de verhouding tussen draagkracht en draaglast, centraal. Het onderzoek geeft objectief en betrouwbaar antwoord op de vraag hoe de mogelijkheden en beperkingen van de werknemer zich verhouden tot arbeid.

Er worden adviezen gegeven over de mogelijkheden tot het vergroten van de psychische belastbaarheid. Dit levert concrete aanknopingspunten voor een re-integratietraject en/of het aanpassen van de functie.

Wanneer is een Belastbaarheidsonderzoek zinvol?

In geval van psychisch verzuim, suboptimaal presteren, vragen over geschiktheid voor bepaalde functies of mogelijkheden voor terugkeer naar eigen werk, is een belastbaarheidsonderzoek geïndiceerd.

Het onderzoeksteam

Het belastbaarheidsonderzoek worden verricht door een klinisch neuropsycholoog. Dit is een gespecialiseerde neuropsycholoog (4-jarige specialisatie opleiding, BIG geregistreerd). Deze wordt ondersteund door een psychodiagnostisch werker.

Rapportage

Er wordt een uitgebreide medische rapportage opgesteld voor de bedrijfsarts met een beantwoording van de vraagstelling. De werkgever en casemanager ontvangen deze informatie middels een lekenrapportage (zonder medisch inhoudelijke informatie). De rapportages zijn helder, compleet en geven praktische handvatten voor verder beleid.

Tarief

Op aanvraag

Locaties

Het onderzoek kan worden uitgevoerd op verschillende locaties over heel Nederland o.a. in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle.

In overleg is het ook mogelijk om in additionele locaties onze diensten aan te bieden, indien noodzakelijk kan er een huisbezoek plaatsvinden.

Aanmelden voor een Belastbaarheidsonderzoek kan via ons aanmeldformulier.