Selecteer een pagina

DIAGNOSTIEK

Verzekeringsgeneeskundig onderzoek

De verzekeringsarts brengt unieke toegevoegde waarde in een re-integratietraject of WIA dossier. Met een hoogkwalitatief oordeel over de belastbaarheid kunt u beter de koers van de re-integratie bepalen of een herbeoordeling WIA voorbereiden.

Wat is een Verzekeringsgeneeskundig onderzoek?

Om te komen tot en weloverwogen oordeel over de belastbaarheid onderzoekt de verzekeringsarts de werknemer en dienst dossier uitgebreid. De verzekeringsarts zal een Fml opstellen en de bedrijfsarts voorzien van de nodige adviezen en inzichten ten behoeve van de re-integratie. 

Wanneer is een Verzekeringsgeneeskundig onderzoek zinvol?

Wanneer tijdens de re-integratie of binnen een WIA dossier een hoogkwalitatief oordeel over de belastbaarheid nodig is.

Het onderzoeksteam

Dit onderzoek wordt verricht door een van onze verzekeringsartsen. Eventueel kan er gekozen worden om het onderzoeksteam uit te breiden met een psychiater of klinisch neuropsycholoog.

Rapportage

Er wordt een uitgebreide medische rapportage opgesteld voor de bedrijfsarts met een beantwoording van de vraagstelling. De werkgever en casemanager ontvangen deze informatie middels een lekenrapportage (zonder medisch inhoudelijke informatie). De rapportages zijn helder, compleet en geven praktische handvatten voor verder beleid.

Tarief

Op aanvraag

Locaties

Het onderzoek kan worden uitgevoerd op verschillende locaties over heel Nederland o.a. in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle.

In overleg is het ook mogelijk om in additionele locaties onze diensten aan te bieden, indien noodzakelijk kan er een huisbezoek plaatsvinden.

Aanmelden voor een Verzekeringsgeneeskundig onderzoek kan via ons aanmeldformulier.